UNICEF Danmark for alle verdens børn

Sikkerneq og Markus med NAKUUSA og UNICEF til Tasiilaq

NAKUUSA og UNICEF tager lørdag den 24. august til Tasiilaq, hvor børn og unge vil have mulighed for at blive medlemmer af et Børneråd og der holdes lærerseminar om Børnekonventionen og arbejdet med Nakuusaaqqat på skolerne.

Med på rejsen er Sikkerneq Olsen, børneradio og TV vært fra KNR, Markus Jensen, fodboldspiller og GM grønlandsmester med sin klub Nagdlunguak. Også to børnerådsmedlemmer, Mathias Ludvigsen fra børnerådet i Qeqqata Kommunia og Nivi Rosing fra børnerådet i Kommuneqarfik Sermersooq er med for at inspirere østgrønlandske børn til at tage del i arbejdet.

 

”Vi er glade for, at vi kan have Sikkerneq fra KNR med på rejsen og at KNR laver en række børneprogrammer fra Tasiilaq. Vi syntes det er vigtigt at alle Grønlands børn lærer mere om Østgrønland. Og så er Sikkerneq virkelig god til at kommunikere med børn og vi glæder os derfor til vores festlighed onsdag aften, hvor Sikkerneq som konferencier styrer slagets gang når vi præsenterer det nye østgrønlandskeNAKUUSA børneråd”
Najaaraq Møller Projektleder NAKUUSA

På programmet er åbne møder med NAKUUSA og UNICEF, som fortæller om deres arbejde, det sker mandag aften i forsamlingshuset fra kl. 19 til 21. Tirsdag fortæller Markus Jensen om sit liv som fodboldspiller bosiddende i Saqqaq, det sker i forsamlingshuset kl. 19 til 21, og onsdag aften inviteres alle borgere ligeledes til en festlighed i hallen kl. 18:30 til 20:00. her fejres etableringen af det østgrønlandske NAKUUSA børneråd.

Arrangementet afsluttes med etablering af en NAKUUSA inussuk i byen.

”På turen får rigtig mange børn og unge i Tasiilaq mulighed for at lege og spille fodbold med Markus Jensen. Markus. Vi vil gerne fremme børn deltagelse i sunde aktiviteter og er rigtig glade for, at Markus tager med for at møde børn og unge i Tasiilaq. Vi håber dette vil være med til at inspirere flere børn til at deltage i sport”
Sara Olsvig Suliniutinut programchef UNICEF Danmark

Markus Jensen ukioq kingulleq Maligassiuisut showimi Elite Sport Greenlandimiit timersornikkut takutitsilluarsimasutut innersuunneqarpoq, tassani arsaattartutut tunniusimassutsini peqqutigalugu aammalu Tjekkiet-mi Generali Cupeqarnerani unammersuarnermi arsallammattut toqqarneqarluni.

Markus Jensen var sidste år nomineret til årets elitepræstation af Elite Sport Greenland ved Maligassiuisut showet for sit engagement i fodbold og for sin udnævnelse til turneringens bedste spiller ved Generali Cup i Tjekkiet.
Børn og unge mellem 8 og 12 år kan møde og spille fodbold Markus Jensen på fodboldbanen i Tasiilaq søndag den 25. august kl. 16 til 17, og de 13 og 18 år fra kl. 17 til 18. ligeledes er der træning med Markus igen mandag den 26. august for de 13 til 18-årige fra kl. 16 til 18.

NAKUUSA inviterer også de store børnehavebørn i Minihallen i Tasiilaq torsdag og fredag kl. 10 til 11:30, hvor de kan møde Markus Jensen.
Mathias Ludvigsen og Nivi Rosing fra Børnerådene i Qeqqata Kommunia og Kommuneqarfik Sermersooq vil være på skolen i Tasiilaq i frikvartererne mandag og tirsdag den 26. og27. august. Her kan skolebørn i Tasiilaq høre om arbejdet i Børnerådene og melde sig til det østgrønlandske børneråd.

Ansøgning til medlemskab i Børnerådet kan fortsat ske via NAKUUSAs hjemmeside www. Nakuusa.gl, indtil den 27. august.
NAKUUSAs og UNICEFs rejse finansieres blandt andet af midler indsamlet til UNICEF i Gentofte, da byen var UNICEF By i 2018.
Se vedhæftede fulde program for NAKUUSAs og UNICEFs aktiviteter i Tasiilaq.

NAKUUSAs og UNICEFs rejse finansieres blandt andet af midler indsamlet til UNICEF i Gentofte, da byen var UNICEF By i 2018.

For yderligere oplysninger kontakt:
Projektleder Najaaraq Møller, +299 34 66 40, moln@nanoq.gl
UNICEF Programchef Sara Olsvig, +299 58 38 00, solsvig@unicef.dk

NAKUUSA er et samarbejdsprojekt, som Grønlands Selvstyre og UNICEF Danmark påbegyndte i januar 2011. Samarbejdet har til formål at styrke grønlandske børn og unges rettigheder.