Børns rettigheder
for alvor i fokus i 2022

UNICEF i Grønland offentliggør sin rapport over de vigtigste begivenheder i 2022.

I 2022 tog arbejdet for børns rettigheder i Grønland et vigtigt skridt i den rigtige retning. Med en ny handlingsplan satte Naalakkersuisut for alvor fokus på efterlevelsen af FN’s Børnekonvention – og cementerede samtidig Meeqqat Isummersorfiis position som børnenes talerør i Grønland.

”Det er et vigtigt og prisværdigt initiativ, Naalakkersuisut og Inatsisartut har taget ved at vedtage denne handlingsplan. Det viser, at man fra politisk side har viljen til at fremme børns rettigheder og vilkår. Nu ser vi frem til, at man også sætter handling bag ordene – og fører handlingsplanen ud i livet,” udtaler Maliina Abelsen, programchef i UNICEF i Grønland.

2022 var også året, hvor børn fra Meeqqat Isummersorfii mødtes til hele to børnetopmøder for at drøfte klimaudfordringerne i Grønland; og hvor UNICEF i Grønland – sammen med nye og eksisterende samarbejdspartnere – fortsatte arbejdet med at skabe trygge og rettighedsbaserede rammer for børn.
Læs mere om det – og meget mere i vores årsrapport.

”Det er et vigtigt og prisværdigt initiativ, Naalakkersuisut og Inatsisartut har taget ved at vedtage denne handlingsplan. Det viser, at man fra politisk side har viljen til at fremme børns rettigheder og vilkår. Nu ser vi frem til, at man også sætter handling bag ordene – og fører handlingsplanen ud i livet”
Maliina Abelsen