Colorrun for ”Gode Venskaber”

Gode venskabsrelationer er ikke begrænset af alder, kultur, nationalitet, religion eller andet, og er meget vigtige for den sociale udvikling. I år markeres det på Børnenes dag, hvor over 30 skoler løber for ”Gode Venskaber”.

NAKUUSA og UNICEF vil sætte nationalt fokus på vigtigheden af ”Gode Venskaber”. Gode relationer til andre mennesker er ekstremt vigtigt, når vi taler børneperspektiv. Venskabsrelationer har stor indvirkning på barnets generelle trivsel og den mentale udvikling.

Derfor vil NAKUUSA og UNICEF opfordrer alle til at markere og gøre opmærksom på Gode Venskaber med et colorrun i fællesskab på Børnenes Dag, onsdag d.1.juni. Allerede nu har over 30 folkeskoler i hele landet meldt sig klar til at deltage i colorrun for Gode Venskaber. Der er stor interesse for arrangementet, og tilmeldinger bliver stadig ved med at komme dagligt. I de fleste kommuner har man valgt, at vores colurrun er en del af fejringen af børnenes dag Vi opfordrer både børn og voksne til at støtte op om deres lokale børn og unge.

Ret til fællesskab

Børns sociale udvikling sker i fællesskaber med andre, børn såvel som voksne. I fællesskaber gør børn sig erfaringer med, hvad det vil sige at deltage, have indflydelse og give plads til andre. I fællesskaber udvikler børn empati, som er grundlæggende for deres sociale handlemuligheder. Især fællesskaber omkring leg er en vigtig kilde til børns sociale udvikling.

Programchef for UNICEF, Maliina Abelsen, understreger, at vi alle har ret til at være en del af et noget, og at vi samtidig har en pligt til at tage andre med ind i fællesskabet.

“Vi ved, at det at føle sig som en del af et fællesskab er centralt for at trives og have et godt liv. 

Desværre er der en del børn og unge, som føler sig ensomme, udenfor eller mobbet. Det er ikke i orden. Derfor ønsker vi på børnenes dag at sætte fokus på fællesskabet, hvor der er rum til alle” 

Konkurrence
I forbindelse med colorrun, afholdes der en konkurrence for de deltagende skoleklasser, som kan vinde et tilskud på 2.500, – kr. til en klassefest. Vinderen af konkurrencen bliver den klasse, der indsender det bedste billede af ”Gode Venskaber” til info@nakuusa.gl.

Betoncentralen sponsorerer Børnenes Dag i samarbejde med NAKUUSA og UNICEF.

”Betoncentralen er stolte over at kunne støtte Meeqqat Ulluat. Vi støtter gerne aktiviteter som hjælper børn og unge, her gør UNICEF og NAKUUSA et stort arbejde med støtte af samfundets svageste grupper og især børn. Med børnenes dag skabes der sammenhold, fællesskab og gode relationer for børn og unge i hele Grønland, det er Betoncentralen glade for at støtte økonomisk.” siger Knud-Erik Mogensen, direktør for Betoncentralen.

Om NAKUUSA og UNICEF:

  • NAKUUSA er et samarbejde mellem UNICEF Danmark og Naalakkersuisut.
  • NAKUUSA har siden 2010 arbejdet på at øge børneinddragelse i samfundet og få børnenes stemme på dagsordenen.
  • NAKUUSA har etableret børneråd Meeqqat Isummersorfii i hver kommune, samt i Kangia og Avanersuaq, hvor medlemmerne arbejder med at styrke børns vilkår og rettigheder i deres lokalområder.
  • På 26 af landets folkeskoler er der etableret Nakuusaaqqat, som med udgangspunkt i FN’s Børnekonvention iværksætter tiltag for at øge trivsel blandt børn og unge på deres skoler

 

For yderligere informationer kontakt: Sille W. Nielsen, mail: swnielsen@unicef.dk, telefonnr. +299 242733