Unge medarbejdere i Pisiffik får en mentor

Unge medarbejdere i Pisiffik skal fremover kunne hente vejledning og støtte hos en mentor. Det er tanken bag et nyt samarbejde mellem Pisiffik og UNICEF i Grønland, der skal øge de unges trivsel på arbejdspladsen.

Adm. direktør i Pisiffik Per Steen Larsen, generalsekretær i UNICEF Danmark Susanne Dahl og programchef i UNICEF’s kontor i Grønland Maliina Abelsen underskrev forleden en samarbejdsaftale om at formulere et børnesyn og en børnepolitik i Pisiffik og etablere en mentorordning for medarbejdere under 18 år i virksomheden.

Samarbejdet skal styrke de unges trivsel på arbejdspladsen og deres tilknytning til virksomheden. Mentorordningen skal desuden styrke de unges faglige og personlige udvikling og ruste dem til deres fremtid på arbejdsmarkedet.

”Vi er utroligt glade for at kunne facilitere Pisiffiks arbejde med et børnesyn og en mentorordning - og dermed bidrage til, at flere unge får en positiv start på arbejdsmarkedet, til at de trives, og til at de får et godt grundlag for deres videre liv og karriere"
Maliina Abelsen, programchef for UNICEF Danmarks kontor i Grønland

”Det kan være svært for nogle unge mennesker at finde sig til rette på en arbejdsplads, og vi oplever desværre – ligesom mange andre arbejdspladser – at en del unge falder fra. Vi vil i Pisiffik gerne hjælpe de unge til at trives bedre på arbejdspladsen og motivere dem til at uddanne sig, fastholde deres job – og skabe grundlag for en karriere. Derfor har vi valgt at indgå dette samarbejde med UNICEF,” forklarer Per Steen Larsen.

UNICEF bidrager blandt andet med at udvikle et forslag til et børnesyn på grundlag af FN’s konvention for Barnets Rettigheder. Børnesynet skal danne grundlag for Pisiffiks børne- og ungepolitik. UNICEF bidrager også til at udvikle uddannelsesmaterialer til undervisning af mentorerne og til at coache dem undervejs.

”Vi er utroligt glade for at kunne facilitere Pisiffiks arbejde med et børnesyn og en mentorordning – og dermed bidrage til, at flere unge får en positiv start på arbejdsmarkedet, til at de trives, og til at de får et godt grundlag for deres videre liv og karriere,” understreger Maliina Abelsen.

Projektet er et led i Pisiffiks bæredygtighedsstrategi ”Mad, Miljø og Mennesker” og er ét af flere initiativer, der skal reducere personaleomsætningen blandt de ca. 100 ungarbejdere, der løbende er ansat.

 

Fakta om parterne

Pisiffik A/S er Grønlands største detailkæde med 13 butikskoncepter og mere end 50 butikker i Grønlands 6 største byer. Pisiffik driver detailkoncepterne Pisiffik Supermarked, Spar, Akiki, Torrak Fashion, Elgiganten, ILVA, SuKu JYSK, Pisattat, Nota Bene, Sunset Boulevard samt en webshop. Derudover driver Pisiffik engroshandel i hele Grønland gennem KK Engros og KK Cash & Carrybutikkerne.

UNICEF er verdens største børneorganisation, som alle verdens lande har sat i spidsen for at sørge for, at børn overlever og klarer sig i livet. Rammen for UNICEF er FN´s Børnekonvention, som Grønland tiltrådte i 1993. UNICEF vil med sit kontor i Grønland sikre vedvarende indsatser med fokus på børns rettigheder, et bedre børneliv og mere viden blandt børn og voksne om FN´s Børnekonvention og børnesyn.